Sidor

2021-07-14

Några intressanta ETFer på Avanza


Avanza tog i slutet på 2017 bort de flesta ETFer som de hade i sitt utbud, i samband med att MiFID II direktivet kom från EU. [ Jag hade precis blivit kund hos Avanza, en av de saker som lockade mig att bli kund, var just ETF-utbudet. Attans otur! ]

Sedan dess har många fondföretag tagit fram nya fonder, eller anpassat gamla, så att de nu är godkända enligt EUs regler. I Avanzas ETF-utbud har det inte märkts alls, förrän i år.

Avanza har, utan att marknadsföra det, sakta börjat utöka sitt ETF-utbud igen. När jag upptäckte det, och började bevaka det, så utökades ETF-listan under ett par månader, med en eller några ETFer varje dag. Skumt.

Avanza har väldigt dåligt med information om sina ETFer, så jag har, nu under semestern, sammanställt data, från olika källor, i ett kalkylark över de, för mig intressanta, utdelande, billiga, ETFer, som jag har hittat. En dröm är att också göra ett ark med automatiskt uppdaterad NAV, utdelningar och kurser, men det kräver ganska mycket programmering, så det hann jag inte med denna semester; frågan är också hur realistiskt det är, att jag skulle kunna underhålla ett sådant ark, eftersom de webbsidor som jag skulle skrapa informationen från, verkar ändra kod, eller försvinna, rätt ofta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar