2023-01-25

Utdelningar: pressmeddelanden och kalendrar

🤑


Utdelningar

Om du letar efter utdelningsinformation, så finns den, för varje företag, på de flesta företags egna hemsidor. Lite värre är att hitta sidor som samlat information om många företags utdelningar.

Min utdelningskalender


Pressmeddelanden

Pressmeddelanden om utdelningar för företag som använder Cision för att nå ut, tyvärr bara de på engelskspråkiga Cision och inte för andra språk:


Sök på "utdelning", "utbytte", eller "dividend", bland företagen handlade på Nasdaq-Nordics pressmeddelanden:

Utdelningskalendrar

Nyhetssajten Placeras utdelningskalender:

Nasdaq-US utdelningskalender:

Sökningar på nätet

Med Google Alerts, kan du automatisera sökningar på nätet, så att du får antingen en e-post, eller kan skapa ett webbflöde, som talar om varje gång en ny sida skapas, om något ämne du är intresserad av.

Avanza har en nyhetsökning, där det också går att lägga till automatiska larm.

"Utdelning" på lite olika språk:
Utbytte, dividend: Norska
Dividend,  distribution: Engelska
Dividend (winstuitkering): Holländska
Dividende, udbyte: Danska
Dividendo: Spanska
Dividendo (retornos): Portugusiska
Dividende: Franska, Afrikaans

En del syd- och nord-amerikanska aktier, har utdelningar, som inte kallas utdelningar, utan räknas (antagligen av skattemässiga skäl) som  betalningar av räntor på lån, eller som en speciell obligatorisk utdelning av vinstmedel, eller som avbetalningar. [Än så länge, så har alla dessa utbetalningar, beskattats precis som vanliga utdelningar, för mig i Sverige, både vad gäller utländsk källskatt och svensk skatt. ] Jag har inte blivit klok på vad man kan använda för spanska och portugisiska ord för att söka efter dessa utdelningar (i USA kallas de något som slutar med "dividend", så där behöver man inte kunna något speciellt sökord för att hitta dem). Ofta sker dessa "utdelningar" månatligen och med en årsbestämd summa. Dessutom verkar bolag från spansk- och portugis-språkiga områden, inte ha enats om vad de skall översättas till, när bolagen lämnar meddelanden på engelska.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar