2023-09-22

Få Avanzas app och hemsida att fungera samtidigt i Android

Både Avanzas app och hemsida suger. Men på lite olika sätt. Hemsidan har betydligt färre buggar, och många brister i Avanzas användargränssnitt går att komma runt genom att använda standardfunktionerna i webbläsaren, som att ha flera tabbar öppna samtidigt, söka efter text, klippa ut text och annat, zooma in på detaljer för små att se eller trycka på.

Om Avanzas app är installerad på telefonen, så öppnas alla länkar till Avanza.se i appen. De sidor som appen inte vill visa, skickar den sedan vidare till hemsidan i webbläsaren.

Problemet är att det gör att många länkar från hemsidan öppnas i appen, trots att man fortfarande vill vara kvar på hemsidan.

Tidigare kunde man lång-trycka på alla länkar på hemsidan (motsvarar att högerklicka med en datormus) och få upp en meny så man kunde välja att öppna länken i webbläsaren. Lite bökigt, men det fungerade.

Men Avanza har ändrat på hemsidan. Så nu är många länkar inte riktiga länkar längre, och det går inte att långtrycka/högerklicka på dem längre. De vill bara öppnas i appen. De har också utvidgat appen, så att många av de sidor som finns på webbsidan, finns nu också i appen, men buggigare, ofta lite neddummade, och utan webbläsarens standardfunktioner.

Men det går att ändra så att alla länkar till avanza.se öppnas i din förvalda webbläsare istället för appen.

  1. Öppna inställningar
  2. I min min version av Android, så går man sedan till Appar/Standardappar. Finns inte dessa menyval, så använd Inställningar:s sökfunktion och sök efter "standardappar".
  3. Välj Avanza.
  4. Välj "Öppna som standard"
  5. Stäng av "Öppna länkar som stöds" med knappen som är inringad på bilden nedan. Färdigt!
Tyvärr så kommer antagligen denna inställning försvinna, varje gång som du installerar om Avanzas app, eller telefonens system, så att du får göra om den igen. 

Källa:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar